Uye Paneli

KAYİT OLMA EKRANI


güvenlik kodunu yazınkod
'..'
'.'
KATEGORİLER
PHP DERSLERİ

CSS DERSLERİ

HTML DERSLERİ

GÜNCEL KONULAR
needy
needy
nchoteen
needy
bomb4
ANA MENÜ
TEMPLATELER

FORUM

RENK PALETİ

Videolu anlatım :


PHP DERSLERİ SESSİON TANIMLAMA


Bugün php dersleri extra makalemi paylaşmak istiyorum

SESSIONLAR php içerisinde genellikle oturum açma işlemlerinde kullanılmaktadır
sessionlar genel bir degişkendir programlama dilinde global tüm sayfaları kapsayabilen bir
değişkendir $ işareti ile başlayan standart değişkenlerden farkı tarayıcı diger bi deyişle mozilla firefox veya internet explorer kapatılana kadar bu değişkenler kayıtlı kalmaktadır.

KURAL :
Sessıon kullanımına başlamadan önce sayfanın en üst kısmına
session_start();
kodunu yazmanız zorunludur.

Aşağıda bir session kalıbı verilmiştir
$_SESSION anahtar kelimesi ile başlıyan kalıba köşeli parantezler içerisinde tırnak işaretleri arasında sessiona bir isim yazılır = atama operatorü ile atama yapılırken veri türlerindeki kurallar burdada geçerlidir depolanan bilgilerde metinler tırnak işareti arasında sayılar düz yazıldıgı gibi yazılır.

$_SESSION["isim"]="hakan";
$_SESSION["rütbe"]=1;
$_SESSION["girisyapildimi"]=true;

NEDEN SESSION ?
Sessıonlar 1 defa oluşturulduğunda tüm php sayfalarında kullanılabilmektedir buda çok avantajlı olmaktadır örnegin bir kullanıcının rütbesini veya kullanıcı adını bir sessıonda saklamak ve onu gerektigi sayfalarda kullanmak avantajlı olacaktır. çünkü her defasında her sayfada veritabanından rütbesini çekmek gereksiz işlemci tüketimine sebep olacaktır onun yerine rütbesini sessıonda saklayıp gereken yerlerde kullanmak çok daha avantajlı degilmi


SESSIONLARIN BANA NE FAYDASI VARDIR?
oluşturulduklarında tarayıcı kapatılana kadar hafızada kalırlar
oluşturulduklarında tüm php sayfalarından çağırılabilirler
bazen sunucu ram ve işlemcisini gereksiz yere meşgul etmememizi sağlarlar.


<?php
session_start();
$semboliksifre=999999;
echo "<form action='sessiondeneme.php' method='post'>
<input type='text' name='a'>
<input type='text' name='b'>
<input type='submit' name='giris'>
</form>";

if($_POST["giris"]){
$sifre=$_POST["b"];
if($sifre==$semboliksifre){
$_SESSION["oturum"]=true; # mantıksal olarak oturum true dedik
$_SESSION["isim"]=$_POST["a"]; #kullanıcı adı nı sessionda saklıyalım

echo "Hoşgeldiniz ".$_SESSION["isim"];
}
}
?>


örnegin linkine gitmek için tıklayın
1.yazı kutucuguna isminizi
2.yazı kutusuna şifre olarak 999999 yazın

Buraya Tıklayın

Sessıonları bazen yoketmek gerekir
mesala kullanıcı oturum kapattıgında
yoketmek için aşağıdaki kalıp kullanılır


session_destroy();

ÖZET


Bu dersimizde session tanımlananın kalıcı diger sayfalardan ulaşılabilen bir genel degişken oldugunu ögrendik sessionlar genellikle oturum açma işlemlerinde kullanılıyordu diger dersimizde görüşürüz

PHP DERSLERİ SESSİON KULLANIMI ADLI MAKALEYİ OKUDUNUZ TEŞEKKÜR EDERİZ.
Kitapların masallarındadır o

Mesajın yazılma tarihi 2017-10-29 07:51:23